top of page
Search

5 Načinov Do Več Notranjega Miru

Tempo življenja je hiter. Če zavestno ne skrbite zase, vas kaj hitro lahko posrka v svoje kolesje.

Prav tako, kot je tema odsotnost svetlobe, je bolezen odsotnost zdravja. Da si prikličemo določene bolezni, pritiskamo na sprožilce, ki aktivirajo bolezen. Te sprožilce imamo zakodirane v DNK – temu rečemo dedne bolezni.


5 Načinov Do Več Notranjega Miru
5 Načinov Do Več Notranjega Miru

Prvi znak, da smo izven ravnovesja, je kronični stres in občutek notranjega nemira - tudi občutek namoči, nerazložljiva razdražljivost ter pojav depresije - to je čustveni vrtinec, ki nas posrka v svoj tok.


1. Nahranite telo


Če vam manjka vitaminov skupine B (B12, B3), kalcija, magnezija in omega 3 maščobnih kislin, vaši možgani nimajo hranil, da bi se lahko obnavljali.


 

Vitamini B vplivajo na »tekočnost« ovoja v možganih. Če imamo premalo vitaminov B, postane holesterol žarek, se zlepi in se skupaj z mrtvimi beljakovinskimi odpadki zaskorji. To povzroča odmrtje možganskih celic, kar pa občutite kot zmanjšano sposobnost pomnjenja.

 

Vitamini skupine B - tudi normalni in srečni ljudje lahko postanejo potrti, kadar jim primanjkuje vitamina B3 in folne kisline B9. Vitamin B je »presnovni« vitamin – tako, kot je magnezij »presnovni« mineral. Ko imate pomanjkanje vitaminov skupine B, ste utrujeni, brezvoljni, peša vam koncentracija, vse vam gre na živce. Vitamini B so za dobro voljo. V hrani jih dobite v mandljih, v orehih, v jajcih, v mlečnih izdelkih

5 Načinov Do Več Notranjega Miru

2. Podprite telo z zdravilnimi čaji


Timijan in materina dušica za pljuča in proti depresiji

 

Materina dušica in timijan sta sorodnika. Materina dušica raste v grmičkih po vseh obronkih, timijan pa raste na vrtovih – iz stebla se bohoti pahljača cvetov. Sama imam na vrtu tako enega kot drugega. Po blagodejnih učinkih na zdravje človeka imata enake lastnosti, vendar so pri timijanu bolj izražene. Vejice se ob sončnem vremenu zveže v šopke in se jih suši v senci. Timijan in materino dušico lahko namočimo v žganje. Pije se za krepitev zdravja – predvsem pozimi, če pridete domov premraženi.

Timijan deluje na obnovo sluznice želodca in črevesja. Kuha se čaj. Zanimivo je, da je Francoski kralj Karel Veliki (742-814) v Kraljevih odlokih dal na spisek rastlin, ki naj bi jih imel vsak v svojem vrtu, tudi materino dušico in timijan.

 

Iz knjige Zelišča za zdravje:

Ti dve zelišči sta prijatelja želodca in prebavil, zato se ju uporablja pri kuhi, z mesom, v omakah, v juhah. Učinkovito blažita krče, kašelj, razbijanje srca, želodčne krče, astme, nespečnost. Obe rastlini imata diuretičen učinek, zato pomagata pri težavah z ledvicami in mehurjem, pri zastajanju urina, revmatizmu in protinu. Prav tako izganjata gliste. Timijan in materina dušica sta rastlini za ženske, saj uravnavata mesečno perilo. Kar najbolje vplivata na dihala, proti prehladu, bronhitisu, pljučnici, vnetju poprsnice. Delujeta antiseptično.

 

Priprava čaja: V skodelico vroče vode se namoči vejica posušenega timijana. Čez dan se popije nekaj skodelic čaja.

 

Spomnim se, ko smo nekoč šli na Ratitovec. Najmlajša hčerka Anja je bila stara samo nekaj let. Kaj hitro se je naveličala hoje in začela je spraševati: »A je še daleč?« Da sem jo malo zamotila, sem ji kazala rože ob gorski potki. Rekla sem ji: »Glej, to je marjetica, to je materina dušica …« Med hojo jih je začela nabirati v šopek. Na enkrat vsa vesela zakliče: »Mami! Našla sem maternico!«

 

Pater Ašič priporoča pri depresiji pitje treh skodelic čaja iz timijana. V litru vode zavremo 10 vejic zelišča, pokrito pustimo stati 10 minut, nato precedimo.

Mirjam Grilc pa v knjigi Zelišča z gore priporoča kopeli v timijanovem čaju za ljudi, ki se težko sprostijo, so prenapeti, depresivni in ne najdejo miru v sebi:

V 8 litrov vode damo 250 g materine dušice (sveže ali suhe) in pustimo namočeno čez noč. Naslednji dan pogrejemo in dodamo vodi v kadi.


3. Preverite podzavestna prepričanja, ki povzročajo kronični stres


Podzavestna prepričanja, ki se prenašajo po družinskem deblu so programi, po katerih delujemo. V srcu nosimo potlačena čustva jeze, zamere in strahu. Program »Bodi tiho in potrpi« vam ne služi več – pripeljal vas je do točke, da ne morete biti več tiho in ne morete več potrpeti. Vsaka celica v vas kriči, da ima dovolj.


Preverite z mišičnim testom: 

»Strah me je resnice.«

»Strah me je sprememb.«

»Strah me je življenja.«
Sebe postavljate na zadnje mesto.


Preverite z mišičnim testom:

»Moram osrečiti ____(vstavite ime).«

»Moram biti popolna.«

»Potrebo imam po tem, da se oklepam navidezne varnosti.«

»Dokazati moram, da sem vredna.«


4. Pomagajte si s pozitivnimi afirmacijami


Odločam se za svobodo. Z vsakim dihom postajam bolj jaz. Prepuščam se toku življenja. Spuščam. Ozaveščam. V meni raste samozavest in zaupanje vase. Zaupam procesu življenja. Zaupam, da me podpira prav ta trenutek najbolj mogočen angel – nadangel Mihael – in me vodi skozi obdobje sprememb. Zavedam se, da sem varna in v popolnem varstvu angelov.


Osvobajam se vseh sodb. Zavedam se, da imam v sebi vso moč spremembe. Oproščam vsem, ki so me ranili. Oproščam sebi, da sem to dovolila. Odpuščam. Sprejemam. Blagoslavljam. Svobodna sem.


Dovoljujem si biti jaz. Zavedam se, da imam v sebi moč spremembe. Česa me je najbolj strah? Ozaveščam. Spuščam. Prepuščam se božanskemu vodstvu. Pozorna sem na sporočila srca – zavedam se, da so to božanska sporočila, ki me vodijo naprej. Zaupam sebi in vsemu Stvarstvu.


5. Pokličite na pomoč nadangela Rafaela


Ime pomeni »Tisti, ki zdravi« oz. »Božje zdravilo«. Nadangel Rafael deluje skozi smaragdno zeleno svetlobo.


Nadangel Rafael je angel zdravljenja, ozdravitve, harmonije, zaščite in uspeha. Prinaša notranji mir in spokoj. Nadangel Rafael izganja zle duhove.


Navdihuje terapevte in ljudi, ki zdravijo – s pogovorom, z dotikom, z zvočno kopeljo, zeliščnimi čaji ali z nakitom. Njegova blagodejna smaragdna svetloba se zliva na svet in zdravi planet, zdravi telo in zemljo strupov, pomaga pri čiščenju karmičnih vzorcev in odnosov, pomaga pri uničevanih vzorcih vedenja in razmišljanja.


Nadangel Rafael pomaga pri celostnem zdravju na vseh ravneh. Cilj našega zemeljskega potovanja je, da postanemo celostni, da se zacelijo vsi vidiki naše duše.


Na nadangela Rafaela se lahko obrnemo vedno, ko smo v kakšni stiski – čustveni, denarni, materialni … nadangel Rafael pomaga pri ozdravitvi pomanjkanja – na vseh nivojih – ozdravi naše finance, ozdravi naše telo, ozdravi naše odnose, ozdravi našo dušo …


Več o notranjem miru, angelih in nadangelih preberite v knjigi Ko imajo duše žur

110 views0 comments

Comments


bottom of page