top of page
Search

Osnovni Koraki Ljubezni do Sebe - Ljubezen in Notranja Sreča


Sedaj, ko se imate radi, že zjutraj začutite življenje. Tudi, če vam drugi ne dajejo objemov, si ga vi daste in začutite toploto, ki vas ogreje kot sončni žarki ogrejejo jutranje nebo; tudi, če vam nihče ne reče, da ste krasni, to povejte sami sebi. Človek potrebuje takšno spodbudo, da oživi. Sedaj vam ni treba tekmovati z drugimi, sedaj se vam ni več treba dokazovati ali igrati, ker ste taki kot ste, vredni ljubezni!Ne glede na vaše kilograme ste vredni! Tudi, če imate preveč kilogramov, ste vredni ljubezni, spoštovanja in odobravanja. Najprej sami od sebe. Ko zgradite občutek vrednosti, takrat vas ne more nihče več prizadeti, takrat tudi sebe ne morete več prizadeti, ker veste, da ste vredni vsega dobrega; ker veste, da vam vse dobro pripada!


Ni se vam več treba skrivati pred svetom. Ne potrebujete obloge okrog svojega telesa, da bi skrili občutek, da niste dovolj dobri. Vi ste v sebi popolni – vaša duša je popolna in ne potrebujete krinke pred svetom. Čas je, da zasijete v vsej svoji veličini – ker ste veličastni! Čas je, da odvržete črna oblačila, ki skrivajo vaše obline – čas je, da odvržete vso odvečno težo, ki vas je bremenila vsa leta in ste s sklonjeno glavo hodili skozi življenje – čas je, da postanete VI!


Ko gledamo naravo, se lahko ogromno naučimo. Da se narava prebudi po hladni zimi, je potrebno sonce; da popki nabreknejo, je potrebna toplota. Mi ljudje pa smo taki, da ko nekaj ne gre, smo jezni, razočarani, nerazumevajoči … To je tako, kot da bi Bog poslal več mraza, da bi se narava prebudila. S hladnimi čustvi ne moremo narediti pozitivnega premika. Ko si želimo spremembo, je potrebna ljubezen. Ali smo dovolj ljubeči, ko želimo kaj spremeniti? Ali v odnos, ki še ni tak, kot bi mi želeli, pošljemo več toplote?Osnovni koraki ljubezni do sebe so povezani z občutkom ljubezni in notranje sreče. Ljubezen in notranja sreča ste ključ do vsega:


*Ljubezen je rešitev in odgovor za vsakdanje odnose. Teh ne morete izboljšati z negativnostjo. Naštevajte vse, kar imate radi, sestavite seznam stvari, ki so vam pri srcu, pogovarjate se o njih. Predstavljajte si, da imate popolno zvezo, predstavljate si, da je na najvišji možni ravni in z vsem srcem občutite, da jo že imate. Če vam je težko imeti dober občutek o zvezi, imejte radi vse, kar je povezano z njo in se preprosto ne zmenite za negativne elemente v njej.


Predstavljajte si, da imate popolno zdravje. Naštevajte vse, kar vas veseli – kot če bi imeli popolno zdravje, popolno težo, popolno energijo. Z vsem srcem občutite to življenjsko energijo, ki se pretaka skozi vas. Vdihnite globoko, da začutite, da ste živi, in izdihnite vsako slabo energijo, ki se je naselila v vašem telesu. Objemite svoje telo in bodite hvaležni. Hvaležni, da živite, da ste tu, da ste še živi.


Vedno, ko dajete ljubezen z občutki, besedami in dejanji, vnašate ljubezen v svoje polje.  Čim več ljubezni oddajate, tem večje in mogočnejše je vaše magnetno polje. Tisto, kar je v njem, privablja še več: čim več ljubezni je v vašem polju, tem večjo moč imate, da privabite stvari, ki jih imate radi. Dosežete lahko točko, ko se vam stvari, ki jih imate radi, kar pojavijo v vašem življenju.


Um je močno in izvrstno orodje, vendar ga morate nadzorovati. Ne dovolite mu, da bi vas zmedel z mislimi strahu, temveč naj vam pomaga, da boste dajali ljubezen. Um je mogoče hitro naučiti, da se osredotoča na ljubezen z vprašanji: »Kaj mi je všeč na sebi?  Kaj vidim lepega? Kako se bom počutila, ko bom imela svojo idealno težo? Kako se bom počutila, ko bom imela toliko denarja, kot ga potrebujem? Kako se bom počutila, ko bom v ljubeči vezi?«

*Rhonda Byrne: Moč. Obiščite spletno stran http://www.srecno-zivljenje.com/moc.html.

11 views0 comments

Comentarios


bottom of page