top of page
Search

"Kako lahko skrivanje čustev vpliva na vaše duševno zdravje - duševno zdravje in beg pred svojimi čustvi"

 Čas je, da nehamo bežati pred svojimi čustvi … čas je, da se soočimo s strahovi, z bolečinami iz otroštva


Pred časom sva s hčerko gledali film Nasmeh Mona Lise, ki prikazuje zgodbo iz leta 1954. Mlada neporočena učiteljica (Julija Roberts) umetnostne zgodovine dobi službo na tradicionalnem prestižnem kolidžu za dekleta. Skozi zgodovino in umetnost mlade dame nagovarja, naj živijo svoje sanje, naj se izobrazijo, naj bodo samostojne … Naleti na velik upor s strani nadrejenih, pri mladih dekletih pa – pri nekaterih veliko sprejemanje, pri drugih pa ogorčenje.


duševno zdravje in beg pred svojimi čustvi
duševno zdravje in beg pred svojimi čustvi

Generacija žensk in moških, ki so se rodili v letih med 1940 in 1950 je generacija mojih staršev. ‘Trenirani’ oz. programirani so bili, da je za vsako ceno treba potlačiti čustva, da je treba čustva prekriti, skriti, da je pomemben videz in kako je videti družina na zunaj, če pa je za štirimi stenami vse narobe, to ni pomembno. Pomembno je kaj o tebi govorijo sosedje … saj poznate: “Kaj bodo pa sosedje rekli?”


Duševno zdravje in beg pred svojimi čustvi


Če gledamo generacijo ljudi, ki imajo sedaj 70 let in več, lahko vidimo, da imajo vsi (ali vsaj velika večina) velike zdravstvene težave, ter velike psihične težave. Mnogi imajo tako velike psihične težave, da potrebujejo pomoč tablet kot so antidepresivi, uspavalne tablete ali pomirjevala. Nekoč so ljudje 'letali' v cerkve … sedaj so cerkve prazne, starejši ljudje pa se srečujejo v čakalnicah pri raznih specialistih …


In kaj naj se iz tega lahko naučimo mi mlajši?


Čustva so tista, ki nas zastrupljajo od znotraj. Čas je, da nehamo bežati pred svojimi čustvi … čas je, da se soočimo s strahovi, z bolečinami iz otroštva … in ja … s spominom duše … Pri ozaveščanju čustev vam bo v veliko pomoč moja zadnja knjiga Ko imajo čakre žur)

Zadnjič je bila pri meni na svetovanju gospa, ki ima velike težave z vrtoglavicami, šumi ji v levem ušesu, ne more spati


Ima boleče spomine na mladost. Neštetokrat je slišala, da bi se morala roditi kot fantek … Odraščala je ob nesrečni mami, oče pa je zaradi teže življenja začel piti. Kot otrok je opazovala stanje v družini in … njen podzavestni program je bil: “Če bi se rodila kot fantek, bi bili vsi srečni. Jaz sem napaka. Jaz sem kriva za nesrečo mojih staršev.” Krivdo je prevzela nase.

Za čustvene težave in programe iz otroštva je začela izvajati Zdravilno molitev dekodiranja, poleg pa sem ji dala nekaj vitaminov (magnezij in vitamini skupine B so ključni pri šumenju v ušesih in pri tem, da se lažje umirimo in mirno spimo).
Ko čistimo podzavest, se včasih lahko povečajo telesne bolečine.


Karma se čisti preko fizičnih bolečin. Če imate težke noge, če vas bolijo prsti, se lahko čistijo karmične lekcije, ki so povezane s temeljem vaših težav. Noge so povezane s premikom naprej, s spominom vaše duše na suženjstvo, okove, ujetost … Naj vas ne bo strah, če se pojavi kakšna težava.


Življenje nas pelje po poti osvoboditve. Ne bom rekla, da je enostavno, ko se podamo na pot čiščenja podzavesti; vem pa, da je vredno. Od znotraj se pomladimo, telesne bolečine se zmanjšajo … in najboljše od vsega … ko se osvobodimo karmičnih vezi, smo videti mlajši in počutimo se mlajši … Celo odvečni kilogrami se stopijo!


Vzemite si več časa zase, za svojo osebno rast, za svoj napredek. Dovolite, da vas napolni nova energija,


Minka

P.S.: O vsem tem sem pisala v knjigi Ko imajo moški hormoni žur - Pišem o moških hormonih, o spolnosti, komunikaciji in še o čem.

59 views0 comments

Comments


bottom of page