top of page
Search

Kaj se Zgodi, ko je Ženska v Moški Energiji - Moški in Ženski hormoni

Updated: 1 day ago




Tudi ženske imamo hormon testosteron, vendar v nižjih vrednostih. Ženska, ki ima preveč moškega hormona testosterona, je prekomerno poraščena po predelih, na katerih ženske navadno niso poraščene, lahko ima aknasto kožo, na trebuhu se ji nabira maščoba in lahko ji izostajata ovulacija in menstruacija. Ženska, ki je v kroničnem stresu, tvori moški hormon testosteron, kar povzroča, da pade v začaran krog nezadovoljstva. Prekomerno izločanje testosterona pri ženskah je povezano tudi z večjo pojavnostjo policističnih jajčnikov.


Ranjena ženska, ki se boji biti ženska, je v moški energiji, zato se ji tvori preveč moškega hormona testosterona

 

Ženska za svoje ravnovesje potrebuje več ženskih hormonov (estrogen in progesteron). Ženski hormon estrogen se najbolj krepi takrat, ko ženska dobi podporo moškega, ko pa ženska dobi podporo žensk, se proizvaja hormon progesteron.


O ženskih hormonih smo že govorili v knjigi Ko imajo hormoni žur v rdečem poglavju od strani 334 naprej ter v knjigi Ko imajo čakre žur v oranžnem poglavju pri spolni čakri od strani 100 naprej. Tu bomo samo pogledali, kaj lahko ženska naredi, če se ji tvori preveč moškega hormona testosterona, in kako se lahko znova vrne v svojo nežno žensko energijo.

Moški hormon testosteron je normalno prisoten tudi v ženskem telesu, vendar v manjši meri kot pri moškem. Vpliva na raven energije, fizično moč in spolno slo. Če se ženski tvori preveč testosterona in premalo ženskega hormona estrogena, se to neravnovesje odraža kot:


  • nihanje razpoloženja,

  • znižan glas,

  • težave s kožo in pojav aken – predvsem na bradi,

  • prekomerna poraščenost na obrazu, prsih, hrbtu in drugih delih telesa,

  • redčenje las,

  • neredne menstruacije brez ovulacije,

  • povečan klitoris,

  • povečana mišična masa,

  • pomanjšane prsi,

  • zmanjšana spolna sla.

 

Ranjena ženska je lahko tako močno ranjena, da niti noče biti ženska – varnejše se ji zdi v moški energiji. Lahko so z njo že v dobi odraščanja ravnali kot z moškim … mogoče so pričakovali fantka, rodila pa se je deklica.



Naj vam povem zgodbo neke ženske, ki je v nenehni bojni pripravljenosti. Zaradi tega se ji tvori preveč moškega hormona testosterona in premalo ženskega hormona estrogena, kar se odraža tudi v njenem zdravju: mena se ji je začela že okoli štiridesetega leta starosti, težave ima s trebušno maščobo, nikakor ne more shujšati ...


Z osebnim svetovanjem sva ugotovili vzrok za njeno bojno pripravljenost v zadnjem življenju. Živela je v bližini kraja, kjer živi tudi v tem življenju. Poročena je bila z istim moškim kot v tem življenju. Njen mož je bil vpoklican na soško fronto. S fronte je dobila obvestilo, da je njen mož preminul. Ustreljen je bil v zgornji del prsnega koša.


Zanimivo je, da ima njen mož zdaj – v tem življenju – v zgornjem delu prsnega koša večkrat nerazložljive bolečine. Občuti, kot da ga nekaj duši. Opravil je že vse mogoče preiskave, vzroka pa ne najdejo … ker, kot je očitno, se je v zgornji del njegovega prsnega koša zapisala bolečina strelskih ran, zaradi katerih se je zadušil v lastni krvi.


Naj na tem mestu dodam, da lahko za svoje drage – predvsem za partnerja, s katerim ste spolno povezani, ali pa za mladoletne otroke, izvajate Zdravilno molitev dekodiranja. Ne bojte se, da boste prekršili zakone karme, ker tako ali tako na začetku izrečete: »Če je v skladu z božanskimi zakoni, naj se sčistijo …« V molitvi ne uveljavljate svoje volje, pač pa prosite, če je v skladu z božjim načrtom, naj se zgodi zdravljenje …



Če se vrnemo k ženski na začetku zgodbe – v zadnjem življenju jo je izguba moža tako prizadela, da tega ni mogla preboleti. Zaobljubila se je, da bo vedno v tako dobri fizični pripravljenosti, da bo lahko rešila svojega moškega. Če bi lahko odšla na fronto, bi ga rešila … Kje mislite, da gospa dela v tem življenju? Je medicinska sestra in dela kot reševalka.


  • Njeni podzavestni programi so bili:

  • Moram biti kot moški.

  • Moram biti v nenehni pripravljenosti.

  • Na nikogar se ne morem zanesti.

  • Za vse moram poskrbeti sama.

  • Moram rešiti svojega moškega.

  • Strah me je, da bom izgubila svojega moškega.

  • Biti ženska preveč boli.


Ne vem, ali poznate risanko z naslovom Krudovi … Govori o družini praljudi, ki so edini preživeli tektonske premike celin. Ker so bili za plenilce plen, želeli pa so preživeti, so bili ves čas na preži. Hčerka (Eep) zmore vse. Ima mišičasto telo, je hitra, drzna … Tipičen primer ženske, ki je v moški energiji. Enako je tudi pri Alenčici. Posledično se ji v preveliki količini tvorijo moški hormoni, kar se ji odraža tudi na zdravju.


»Če ženska ne razvija svoje ženske plati, proizvaja preveč testosterona (moški hormoni), zato se poveča stres, kar povzroča nezadovoljstvo, žalost, jezo in pomanjkanje občutkov izpolnitve,« pravi dr. John Gray, avtor knjige Onkraj Marsa in Venere. Naslednji seznam dejavnosti za spodbujanje ženskih hormonov sem povzela po isti knjigi. Dr. Gray je prepričan, da nas hormoni delajo ljubeče in povezovalne ali pa jezne in razdiralne – ko razumemo hormone, razumemo tudi odnose.

162 views0 comments
bottom of page