top of page
Search

Razumevanje povezave med čustveno bolečino in maščobo na telesu

Telo nam tudi preko maščobnih oblog kaže, kje samo najbolj ranjeni:

 

Maščoba na stegnih je povezana s 'težkimi' čustvi, ki jih kot duša vlačimo za seboj iz enega v drugo življenje – maščoba na stegnih je povezana z zastarano bolečino, ki se je obesila na naše telo; povezana je s prvo in drugo čakro, povezana je s temelji, ki vplivajo na dojemanje sveta. Ker nam 'program', kako gledamo na svet in na sebe v njem, 'naložijo' starši, je maščoba na stegnih povezana tudi z družinsko karmo – na stegna so se obesila težka čustva do očeta in/ali do mame.

Razumevanje povezave med čustveno bolečino in maščobo na telesu:


Maščoba na spodnjem delu trebuha nam kaže, da smo ranjeni v center svoje moči. Povezana je s spolno čakro in popkovno čakro. S kom smo povezani preko popkovine? Komu ne zmoremo postaviti mej?


Maščoba okrog pasu nam kaže na to, da se želimo zaščititi pred čustvenim izčrpavanjem. Maščoba na trebuhu je povezana s solarnim pleksusom. Kdo se nam vrtinči v mislih? Koga neprestano sanjamo? Na koga smo jezni?


Maščoba, ki se nabira na prsnem košu (spredaj in zadaj), nam kaže, da smo ranjeni v 'srčiko' duše. Povezana je s srčno čakro in nam kaže, da je čas, da se osvobodimo, da začnemo poslušati srce in slediti svoji strasti. Na svetu nismo zato, da bi osrečevali druge – na svetu smo zato, da sledimo sreči. Ko bomo sijali od sreče, bo naša sreča obsijala svet okoli nas.


Za maščobo na predelu grla – golšo, vsi vemo, da kaže na težave s ščitnico in je povezana z grleno čakro. Kaj nas duši? Česa ne zmoremo izreči? Katera čustva so tista, ki nas najbolj bremenijo? Zaradi česa požiramo solze? Kaj nam ne dovoli dihati? Prvi korak je, da si priznamo resnico, drugi pa, da jo izrazimo. Ne bojte se svojih čustev in izražanja le-teh – dovolite si občutiti resnico, dovolite si priznati resnico in dovolite si izraziti resnico – četudi z njo koga prizadenete. Pogosto se ljudje bojijo prizadeti druge, dovoljujejo pa, da so sami vedno znova ranjeni.

14 views0 comments
bottom of page