top of page
Search

"Kako upravljati in razumeti učinke potlačenih čustev na fizično zdravje"

Telo nam neprestano sporoča – telo nam govori

 

Energijsko telo se da slikati s kirlianovo kamero, ki pokaže primanjkljaj ali zasičenost na energijskem polju okrog telesa, na avri, kar se odraža kot bolezen ali fizična bolečina.


Jezo in razočaranje lahko potlačimo, vendar se bodo potlačena čustva nekam naselila – v jetra, želodec, vranico ali trebušno slinavko. Sčasoma se pojavijo težave z želodcem, s holesterolom, s pritiskom ali z nihanjem sladkorja v krvi. Ko začinimo jezo z razočaranjem in žalostjo, nam začne nagajati srce … Žalost je odlična podlaga za vsa avto imuna obolenja.

V knjigi Ko ima življenje žur sem že pisala o potlačenih čustvih, ki se odražajo na našem zdravju:


Kako upravljati in razumeti učinke potlačenih čustev na fizično zdravje:


Sovraštvo in zamera se dobesedno pretakata po žilah – iz srca se pretočita v noge. Ljudem, ki imajo gangreno (odmrtje tkiv), se bolezen začne na nožnih prstih, nato se jim razširi po nogah navzgor. Mnogim odrežejo nogo pod kolenom. Tudi putika (nepravilno izločanje sečne kisline) se začne na palcu na nogi. Tako gangrena kot putika sta povezani z globoko zamero do bližnjih.


Tudi jeza se pretaka po žilah: 'Kri mi je zavrela od jeze.' Kri se čisti v jetrih. Iz jeter se jeza 'pretoči' v žolč – in tako nastanejo žolčni kamni. Kri se čisti tudi skozi ledvice. Jeza se 'usidra' v nadledvični žlezi, kjer se proizvaja stresni hormon kortizol. To vpliva na doživljanje stresa in povzroča visok krvni tlak.


Strah začinjen z občutkom jeze se 'pretoči' v hrbtenico in povzroča hude bolečine v križu. Kogar boli križ ali pa ima išias, se ne more premakniti naprej.


Strah, začinjen z žalostjo, se pretaka po limfi. Limfni sistem deluje na medcelično tekočino. S strahom je tako okužena vsaka celica telesa. Strah blokira, daje občutek težkih nog, kepe v želodcu, vpliva na slabo prebavo, zmedene misli. Strah ustvarja podlago za razvoj vseh bolezni. V Svetem pismu piše: 'Strašni, ki sem se ga bal, je prišel nadme, in ta, pred komer me je groza, me je zadel.' Job 3,25


Žalost začinjena s potlačeno jezo se 'pretoči' v trebušno slinavko in moti delovanje celega hormonskega sistema – žalost dobesedno potuje preko 'brezžične komunikacije' hormonskega sistema v vsako celico telesa. Poleg tega se žalost naseli v srce in vpliva na to, da po žilah teče grenkoba življenja. Žalostne celice so utrujene in hrepenijo po sladkobi življenja – iz tega izvira neprestana želja po sladkem, posledično pa prekomerna teža in sladkorna bolezen.


Zamera, začinjena z obupom, blokira tako limfni kot krvni obtok, to pa je odlična podlaga za razvoj raka - predvsem pa za prekomerno težo.

17 views0 comments
bottom of page