top of page
Search

"10 nasvetov kako se spopasti s toksičnimi ljudmi in ohraniti svojo energijo?"

Strupeni ljudje so energijski vampirji - odlomek iz knjige Ko imajo moški hormoni žur -


Deset načinov, ki vam v vsakdanjem življenju lahko pomagajo, da se zaščitite pred energijskim izčrpavanjem


Pomislite na zgodbe o vampirjih. Vampir svojo žrtev zvabi k sebi – poskrbi, da mu 'plen' popolnoma zaupa –, in jo omreži. Ko se mu pokaže priložnost, žrtev ugrizne v vrat in ji izsesava kri – izsesa ji življenjsko energijo.





Točno to se dogaja v odnosu s strupenimi ljudmi – samo na energijski ravni. Človek, ki je strupen, svoji žrtvi izsesa življenjsko energijo.


Ko se v takem odnosu začnete postavljati zase, je možno, da se vam druga stran opraviči in vam reče: »Ne vem, kaj me je obsedlo. Kot da to ne ni bil/-a jaz.« Prav ste slišali – v tem človeku je res nekaj demonskega in vi morate poskrbeti za svojo energijo.


Mnoge ženske imajo težave pri postavljanju meja. Bojijo se samote. Strah jih je, da morda nihče ne bo potrkal na njihova vrata. Ta strah je najbolj opazen v odnosu z dominantno (vampirsko) mamo. Vsak otrok si želi, da je sprejet in ljubljen. Mama, ki je otroka v mladosti nadzorovala s kritiko in občutkom krivde, ve, kako lahko otroka, tudi ko odraste, pokori. Preprosto mu potrka na občutek krivde in otrok ji samodejno podari svojo energijo.

Ko pridemo v polje energijskega vampirja, naši 'senzorji' zaznajo nizko energijo. Dokazano je, da ima srce 5000-krat močnejšo zaznavo kot možgani – dokazano je, da naše srce prepozna, s kom imamo opravka, pa si na žalost pogosto ne zaupamo dovolj, da bi poslušali svoj notranji glas. Pademo na prijeten glas, šarmanten nastop in širok nasmeh.



Kako prepoznate, da imate opravka z energijskim vampirjem?


Prvi in najbolj očiten kazalec je stopnja vaše energije. Bodite pozorni na to, kako se počutite, ko ste v bližini določenih ljudi. Pogosto se boste v njihovi bližini počutili izčrpano, brez energije in morda boste čutili tudi telesne simptome, kot so glavobol, tesnoba in padec koncentracije. Ob človeku, ki ima vampirsko energijo, se počutite nelagodno – občutite, da 'hlasta' po vaši energiji, opazite, da strmi v vaše oči in hoče priti do vaše duše. Občutite neke vrste agresijo.

Bodite pozorni na 'rdeče zastave':


  • Nenadoma vas 'napade' občutek slabosti ali se pojavijo bolečine v trebuhu.

  • Srce vam začne razbijati, čeprav niste imeli fizičnega napora, v glavi pa imate utripajočo bolečino.

  • Občutite, kot da vas nekaj stiska za vrat – lahko imate občutek, kot da vam nekaj pritiska na vratno žilo.

  • Občutite tesnobo – kot da vam nekaj sedi na prsih.

  • Nenadoma vam pade razpoloženje – brez pravega razloga postanete jezni in razdražljivi.

  • Občutite nerazložljivo krivdo ali žalost. Občutite, kot bi vas zajel oblak negativne energije – podobno kot da bi vas zagrnila megla.

  • Nenadoma vas začne boleti hrbet. Bolečina se lahko pojavi v križu ali med lopaticama. To je napad 'od zadaj', ki vam sporoča, da imate z neko osebo nerazrešen odnos iz prejšnjih življenj in da vas je tako ali drugače ubijala tudi v prejšnjih življenjih.


Kako se zaščitite pred energijskimi vdori



Deset načinov je, ki vam v vsakdanjem življenju lahko pomagajo, da se zaščitite pred energijskim izčrpavanjem:


1.       Zakrpajte energijsko posodo na dnu medenice. Počistite vsa negativna prepričanja, ki so zapisana v korenski, spolni in popkovni čakri ter čakri solarnega pleksusa. Vodnik po čiščenju podzavestnih prepričanj najdete v knjigi Ko imajo čakre žur, nekaj pa tudi v nadaljevanju te knjige.


2.       Odpustite. Energija odpuščanja je najbolj sebično dejanje, ker iz vražjega plesa negativnih čustev osvobodite predvsem sebe. O odpuščanju sem pisala v knjigi Ko ima življenje žur na strani 336, v knjigi Ko imajo duše žur na strani 66 ter v knjigi Ko imajo čakre žur na strani 294.


3.       Prerežite eterične vezi s pomočjo angelov vijoličnega plamena, nadangela Mihaela in nadangela Zadkiela (meditacija za rezanje eteričnih vezi je opisana v knjigi Ko imajo duše žur na strani 284).


4.       Dvignite mnenje o sebi in jasno postavite meje. Pozdravite 'sindrom kuhane žabe' in začnite zaznavati svoja čustva!


5.       Ko veste, da boste v istem prostoru z energijskim vampirjem, si z obližem prelepite popek. Še učinkovitejše je, če si na popek nalepite alu folijo, ki ji daste namen, naj vse energije, ki vibrirajo nižje od vaše, vrnejo k svojemu izvoru.[1]


6.       Pospravite stanovanje in odstranite vse, kar ste dobili v dar od ljudi, ki vas energijsko izčrpavajo. Podarjeni predmeti, predvsem pa rože, so sprejemniki, na katere se vežejo vampirski ljudje, da vam lažje črpajo energijo.


7.       Večkrat poškropite prostore z blagoslovljeno vodo, ki jo lahko dobite v vsaki cerkvi.


8.       Večkrat prekadite prostore s svetim lesom, žajbljem ali mašnim kadilom.


9.       Uporabljajte sol. Sol potresite pod predpražnik na vhodu v stanovanje ali hišo. Sol razblini negativno energijo. Večkrat se 'posolite' tudi sami – naredite si solno kopel ali slan piling.


10.   Obdajte se s predmeti, ki vam večajo energijo. V sebi imate zaznavo, kaj vam je lepo in kaj vam veča energijo. Vsi smo že slišali za umetnost usmerjanja energij s pomočjo kitajske metode feng šuj. Če menite, da sebi ne morete zaupati, se obrnite na strokovnjaka.


[1] Več o harmoniji duše, uma, telesa in našega doma sem pisala v knjigi Ko imajo duše žur v modrem poglavju. Enako velja za 6., 7., 8. in 9. točko.

164 views0 comments
bottom of page